Cliëntenpanel onderwijs & onderzoek geboortezorg

Het regionaal consortium doet onderzoek naar allerlei aspecten van geboortezorg en met de uitkomsten van dat onderzoek dragen we bij aan de kwaliteit van de geboortezorg in de regio. Om het onderzoekspprogramma en ons onderwijs aan toekomstige zorgverlenders te kunnen verbeteren, maken wij gebruik van een Cliëntenpanel.

Het Cliëntenpanel is een groep van vier tot zes leden, waarmee het regionaal consortium vier keer per jaar overlegt bij Hogeschool Rotterdam. Leden van dit panel zijn (aanstaande) moeders die hun ervaringen voor, tijdens en na de geboorte van hun kind met ons delen. Binnen dit panel worden ook nieuwe onderzoeksvoorstellen en actuele zaken uit bijvoorbeeld de media die van invloed zijn op de geboortezorg besproken. Panelleden zijn meestal één tot twee jaar lid.

Iets voor u? 

Bent u zwanger of onlangs moeder geworden? Houdt u er van om actief betrokken te zijn? Vindt u het leuk om met ons mee te denken en om ons te helpen met vernieuwen en verbeteren? Bent u geïnteresseerd in ontwikkelingen in de geboortezorg en in (verloskundig) onderzoek en onderwijs? Dan is het cliëntenpanel misschien wel iets voor u!

Als lid van het cliëntenpanel kunt u verwachten dat:

  • We u vragen om mee te denken in onze onderzoeken. Het gaat er dan vooral om of u het zinvol vindt wat we doen en of we rekening houden met alle belangrijke aspecten, juist ook voor u als zwangere / moeder;
  • We u vragen om uw ervaringen met ons en eventueel ook met studenten te delen, zodat we toekomstige zorgverleners nog beter op kunnen leiden;
  • We met aandacht naar uw inbreng en mening luisteren;
  • We zorgen voor een geschikte ruimte om eventueel te kunnen kolven;
  • We u tegemoet komen met een onkostenvergoeding.

Vragen of interesse?

Neem voor vragen of meer informatie contact op met Heidi van Heijningen.