Cliëntenpanel onderwijs & onderzoek geboortezorg

Het cliëntenpanel is een groep van vier tot zes leden waarmee het regionaal consortium vier keer per jaar overlegt bij Hogeschool Rotterdam, locatie Rochussenstraat. Het regionaal consortium doet onderzoek naar allerlei aspecten van geboortezorg en met de uitkomsten van dat onderzoek dragen we bij aan de kwaliteit van de geboortezorg in de regio.

Leden van het cliëntenpanel zijn (aanstaande) moeders die hun ervaringen voor, tijdens en na de geboorte van hun kind met ons delen. Dit is voor ons belangrijk, omdat wij met deze informatie ons onderzoeksprogramma én ons onderwijs aan toekomstige zorgverleners kunnen verbeteren. Ook bespreken wij binnen het panel nieuwe onderzoeksvoorstellen en actuele zaken uit bijvoorbeeld de media die van invloed zijn op de geboortezorg. Panelleden zijn meestal een tot twee jaar lid.

Iets voor jou? 

Ben je zwanger of onlangs moeder geworden? Houd je er van om actief betrokken te zijn? Vind je het leuk om met ons mee te denken en om ons te helpen met vernieuwen en verbeteren? Ben je geïnteresseerd in ontwikkelingen in de geboortezorg en in (verloskundig) onderzoek en onderwijs? Dan is het cliëntenpanel misschien wel iets voor jou!

Als lid van het cliëntenpanel kan je verwachten dat:

  • We je vragen om mee te denken in onze onderzoeken. Het gaat er dan vooral om of je het zinvol vindt wat we doen en of we rekening houden met alle belangrijke aspecten, juist ook voor jou als zwangere / moeder;
  • We je vragen om jouw ervaringen met ons en eventueel ook met studenten te delen, zodat we toekomstige zorgverleners nog beter op kunnen leiden;
  • We met aandacht naar je inbreng en mening luisteren;
  • We zorgen voor een geschikte ruimte om eventueel te kunnen kolven;
  • We je tegemoet komen met een onkostenvergoeding.

Heb je vragen of interesse?

Interesse? Neem voor meer informatie contact op met Heidi van Heijningen: telefoonnummer 010-794 5014,
e-mail h.j.m.van.heijningen-tousain@hr.nl.